Lezárult az őszi labdarúgó szezon

Az őszi szezon a labdarúgóink számára lezárult, várjuk a tavaszi folytatást, illetve az azt megelőző alapozást.

Azt, hogy az ősz hogyan sikerült, a tabella alapján nem érdemes vitatkozni, mivel az élen telelünk, ráadásul tetemesnek mondható előnnyel, de azt, hogy a stáb hogyan értékeli az őszi edzésmunkát, arról mégis megkérdeztük Varacskai István edzőt. Hogy mit válaszolt?

“Az idei évben is a bajnoki cím megszerzését tűztük ki célul. Tavaly sajnos csak a második helyet szereztük meg , de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Covid-19 járvány miatt, bőven idő előtt beszüntették a bajnokságot. Így esélyünk sem volt a hátrányunk ledolgozására az Aszalóval szemben. A tavasszal elkezdett építkezést tovább folytattuk a nyári átigazolási időszakban, így hozzánk került LIPPAI ÁKOS, HORVÁTH SZABOLCS, TAMÁS GÁBOR, STUMPF DÁVID és SZAKÁCS DÁVID.

Az új igazolásokkal egyensúlyba került a rutin és a rutintalanság. A felkészülés során egy hetet Mátraházán töltöttünk, ahol nagyon jól összeérett a társaság. A bajnokság indulása előtt kialakult egy furcsa helyzet. Az Északi csoportra készültünk, de jött egy felkérés a szövetség részéről, hogy menjünk át a Közép csoportba. A vezetőség úgy döntött, hogy vállaljuk a csoportváltást, ám ekkor jött a következő felkérés, hogy egy új csapat kerül be a közép-csoportba, emiatt át kellene mennünk a Keleti csoportba, mert ott csak 15 csapat van. Emiatt szerepelünk az idén ebben a régióban. A bajnokság indulása előtt részt vettünk a Magyar kupa sorozatban, viszont sajnos eléggé rövidre sikerült ez számunkra, sajnos az Encs csapata kiejtett minket. A bajnokságban szerencsére már jobban szerepeltünk. Bajnokesélyes csapathoz méltóan 14 győzelem és 1 döntetlen áll a nevünk mellett. Ez 95%-os teljesítmény. Mi szereztük a legtöbb gólt és mi kaptuk a legkevesebbet. Jelen pillanatban 11 pontos előnyünk van a 2. helyezett Szerencs előtt. A csapatunk házi gólkirálya APOSTOL ATTILA 21 góllal.

Az ősz legjobbja HORVÁTH SZABOLCS lett. A bajnokság során egy mérkőzést kivéve mindenhol betartottuk egyesületünk belső szabályzatát, a fiatalok szerepeltetésével kapcsolatban. Összesen 8 utánpótlás korú játékos szerepelt a csapatunkban az ősz folyamán. A 8 játékos közül 6 most mutatkozott be a felnőtt csapatban. Ez a jövőre nézve nagyon bíztató, főleg úgy, hogy 2-3 játékos már most stabil csapattagnak mondható. A pályára lépett játékosokat figyelembe véve a csapatunk átlagéletkora 22 év. A legjobb utánpótlás korú játékos KIS-OROSZ MÁTÉ lett, aki tizenegyszer volt a kezdő csapat tagja belső védőként. A tavaszra az a tervünk, hogy tovább folytassuk a jó szériánkat és magabiztosan nyerjük meg a bajnokságot.”

Hajrá BSK! Hajrá Alsózsolca!

Megosztás

Megosztás itt: facebook