Interjú a női kézilabda csapat edzőjével: Mádli-Szűcs Laurával

A női kézilabda csapatunk új bajnokságban küzd a pontokért. Mit gondol az NB2-es versenyről Mádli-Szűcs Laura, a csapat edzője, reaktivált játékosa? Mi megkérdeztük, ő pedig szívesen válaszolt.

BSK-Madli-Szucs-Laura-Borsod-Sport_Klub-noi-kezilabda

A női kézilabda bajnokság már javában dübörög, a csapatok gyűrik egymást, harcolnak az NB2-es bajnoki címért, vagy épp a bennmaradásért. A tavalyi kiváló évünknek köszönhetően ebben a szezonban mi is kivehetjük a részünket és beleszagolhatunk a légkörbe. Erről kérdeztük meg Mádli-Szűcs Laurát, a csapat edzőjét.

BSK: Hogy sikerült a felkészülés?

Mádli-Szűcs Laura: 9 hetes felkészülési időszakon vagyunk túl. Nagyon jól sikerült. Mindenki maximálisan állt a munkához, sokat fejlődtünk.

BSK: Hol jár a csapat jelenleg az úton?

Mádli-Szűcs Laura: A védekezésünk mérkőzésről-mérkőzésre egyre stabilabb, de nem vagyunk még teljesen készen. A támadásunk kicsit visszafogott, bátortalan, még mindig sok a technikai hiba, hétről-hétre próbáljuk kijavítani a mérkőzésen kialakult hibákat.

BSK: Hogyan látod a csapat eddigi teljesítményét?

Mádli-Szűcs Laura: A négy lejátszott mérkőzésből, a hevesen elszenvedett vereség volt igazából egy kicsit fájó pont. Nem tudtunk kibontakozni, ez volt az első idegenbeli szereplésünk, betudható lámpaláznak is. Nagyon izgultak a lányok. Ami még megnehezítette a dolgunkat, az hogy Hogya Gabriella sérülés miatt nem volt velünk, illetve Kui Erika betegség miatt csak 50%-ban volt használható.

BSK: Az eddigi meccseken nem sikerült még a pontszerzés. Miben látod a probléma okát?

Mádli-Szűcs Laura: Szerintem leginkább mentálisan nem vagyunk még kész, inkább fejben vannak problémák. Nagyon nehéz elhitetni a lányokkal azt, amire képesek. Ez annak is az oka, hogy sok fiatal játékosunknak még nagyon új az NB2-es szereplés, hiszen nem játszottak még ilyen szinten. Meg kell szoknunk a kemény ütközéseket, kondicionálisan eddig egy csapat sem volt jobb nálunk, inkább a rutin, és az összeszokottság amiben nekünk még fejlődni kell. Támadójátékunkban a technikai hibákat (eladott labdák, rossz passzok) kell kijavítani.

BSK: Mi hiányzik a győzelemhez?

Mádli-Szűcs Laura: Egy kicsivel több Önbizalom, és nagyobb koncentráció.

BSK:Te magad is visszatértél a pályára! Miért döntöttél úgy, hogy visszatérsz a mezőnybe?

Mádli-Szűcs Laura: Ahogyan már említettem, hiányzik a játékunkból a magabiztosság. Védekezésünkben vannak olyan hibák, inkább úgy jellemezném, hogy fellépnek a mérkőzésen olyan periódusok, amikor megakad a védekezésünk. Ilyenkor hiányzik a gyors döntésképesség. A két  3-as védekezésben szokott problémánk lenni, amit az ellenfeleink eddig jól kihasználtak. Ebben próbálok a lányoknak segíteni, amikor szükség lesz rá. Számomra az első a kispad, ha szükséges viszont megpróbálok a pályán is segíteni.

BSK: Hogyan gondolkodsz a jövőt illetően?

Mádli-Szűcs Laura: Egy nagyon jó képességekkel rendelkező csapatunk van. Fiatal tehetséges játékosok, ha szereznek egy kis rutink, meg fogják állni a helyüket, és szép eredményeket fogunk elérni.

BSK: Meglesz a bentmaradás?

Mádli-Szűcs Laura: Máshogyan nem is gondolkozunk! 🙂

A következő alkalom a pontszerzésre október 24-én, vasárnap lesz, ahol a BSK a Kállósemjén csapatát látja vendégül az Alsózsolcai Sportcsarnokban!

Mi már nagyon várjuk az első pontokat, bízunk benne, hogy ezen a hétvégén a női kézilabda csapat végre felketül a tabellára!

Hajrá BSK!

Megosztás

Megosztás itt: facebook